Dynamic signage for the Maison de la Radio

Definition and design of the dynamic signage system for Maison de la Radio

Date
2014 - 2015
Location
Paris
Status
Completed
Bloc

In March 2003, following a study of the building’s security, Radio France began works to retrofit its headquarters and launched the Maison de la Radio renovation project. Ten years later, the round building opened its doors fully to the public, becoming a space for sharing and broadcasting live events as well as forming a new cultural destination in the heart of Paris.

For its reopening, the Maison de la Radio decided to add a suite of digital communication and visitor support devices.

Reciproque conducted a study on the needs of future users, based on surveys, interviews, think-tank workshops and on an international overview of exemplary projects.

Reciproque then drafted a blueprint for the Maison de la Radio’s dynamic signage system. This document outlined the strategic guidelines of the dynamic signage project, the services and content to be coordinated with the public reception policy and mediation project, and the operational resources required to complete the project successfully.

Maison de la Radio entrance © Christophe Abramovicz

Radio France assigned Reciproque to, in collaboration with Labeyrie & associés, install the dynamic signage in the main lobby and the public reception spaces. By connecting these screens to Radio France streams and programming, the Maison de la Radio helps all its visitors to stay informed and receive directions and guidance, from the forecourt to the space in front of the recording studios.